25 Aralık 2007 Salı

Terör nedir Terörist kimdir?

Siyasal amaçlarını, hiçbir evrensel kural tanımaksızın gerçekleştirmeye çalışana terörist denir. Bu eylem türüne de terör denir.Terörist, ruhu kirlenmiş, insanlıktan nasibi kalmamış, canavarlaşmış bir hayvandır.Terörist için hiçbir şeyin önemi yoktur. O, çoluk, çocuk, yaşlı, hasta, kadın, masum demeden, önüne geleni yok edebilecek bir ruh haline sahiptir. Adeta robotlaşmış bir makina gibidir. Programlandığı şekilde hareket eder.Sonunun ne olacağını, bu iş nereye kadar gideceğini, yaptığı işin mahiyetinin ne olduğunu düşünemeyecek derecede aklı kilitlenmiştir.Aklıyla değil, hisleriyle hareket eder. Mantıklı düşünmez.Yaptığı insanlık suçunun, ruhunda bıraktığı olumsuz etkiyle, dahada canavarlaşır.Her eylem, onun ruhunu yok eder, insanlığını sukut ettirir, adeta, içtiği kandan lezzet alan bir vampire benzetir.Hatta yakalanan bir teröriste, bunu niçin yaptığı sorulsa, vereceği cevap ta yoktur.
Terörüne gerekçe olan argümanlar ortadan kaldırılsa bile, o hala canavarlığına devam eder.Adeta bu durumundan lezzet alır.
Gözü o kadar karartılmıştır ki, aklı o kadar söndürülmüştür ki, canlı bomba olup, kendini bile patlatır. Cehennemin dibini boylar.
Yeri yurdu belli değildir. Genellikle insanların ulaşamayacağı mekanları ve yerleri kendine mesken seçer. Zaman zaman harekete geçerek marifetini sergiler. Bazan olurki, yola döşediği bir mayını patlatarak, ordan geçenlerin kim olduğuna, nereye, niçin gittiklerine bakmaksızın onları katleder. Geride akan gözyaşları, yetimler, öksüzler, veya evlat acısı çeken anneler bırakır.
Bazan da, şehrin kalabalığına kadar sızıp, bir binayı çökertir. İçinde kimin yaşadığının onun için önemi yoktur.Aslında kendisinin bir piyon olduğunu, arkasında başka emellerle kullanıldığını bilmez.
Güya kendini bir özgürlük savaşçısı zannederek, kendiyle övünür, yaptıklarını meşru sayar.Mefkuresi uğruna kendini feda eden bir kahramandır o, kendi nazarında. Çünkü ona öyle öğretilmiştir.
Haydi aslanım, yak, yık, öldür, katlet...
Seni tarih şerefle! anacak, hadi koçum....
Maşası olduğun şer güçlerin emellerine erişmesi için ne duruyorsun, çalış....
Askere sıktığın kurşun, senin komşun, mirza ağanın oğlu Welat...
Geçen askere gittiydi, unuttunmu...
Yani, sıktığın kurşun, komşun mirza ağanın oğlu Welat'ı vurdu....Halbuki Welat ile ne iyi arkadaştınız küçükken, onunla çelik çomak oynardınız, unuttunmu...Welat'ta askere, Vatan savunması için gitmişti....
Kardeşi kardeşe vurdurtuyorlar....Zaten bir ulusun askeri kuvvetleri ne işe yararki. Ülkeyi savunmak değilmi....
Ülkeyi savunmak için giden askere, terörist silah sıkarsa, bu ne demektir. "Ben senin düşmanınım" demek değilmi?O halde o asker ne yapacak, eli armutmu toplayacak...
Elbetteki kendi düşmanını yok edecek. Onu gerekirse ininde bulacak, dağda, taşta onu kovalayacak. Ta ki, kendine ve vatanına bir zararı dokunmasın.
Dağdaki teröristi kovalayan orduya, "Bırakın şu gerillaya saldırmayı, operasyonları durdurun" diyen yandaş siyasilere ne demeli.Ordumuz, evinde oturan, masumlara mı operasyon düzenliyor?Eline silah alan haydutlar, ellerindeki silahları bırakıp, güvenlik güçlerine teslim olsunlar. Bakın o zaman operasyon kalıyormu.
Bir de utanmadan, "operasyonlara son verilmeli" diyorlar.Hele hele bu forumda son zamanlarda türeyen ve utanmadan PKK nın terörünü masum göstermeye çalışan ve "dilimizi yasakladılar, ismimizi yasakladılar, şarkılarımızı yasakladılar" gerekçeleriyle, sanki terör için geçerli gerekçelermiş gibi savunarak ve bu özgürlükler verilirse terör bitecekmiş gibi safsataya sapanlar var.Kendileri en büyük ırkçı olduklarını şuradan anlayın ki, sürekli bir "ırkın" özgürlüğünden dem vururlar. Sanki bu ülkede sadece haksızlığa uğrayan kendileri imiş gibi...
Her haksızlığa uğrayan teröre başvursa, ortalık kan gölüne döner.Hukuk devleti demek ne demek.?
Herkes hukuk önünde eşit demek değilmi?Demokratik açılımlar ile halledilecek sorunları, terörle halledeceklerini sananların yanılgısı yetmedimi...Burada isimlerini tek tek vermeyeceğim, fakat kendilerini gayet iyi bilen bu arkadaşlar, hiç PKK terör örgütüne terörist dediklerini duymadık.
Börtü böceği çok sevdiklerini duyduğumuz bu arkadaşlar "insan" ı seviyorlarsa, insanları katleden teröristeride bir kınasalar.
Bu arada şunuda eklemeden geçemeyeceğim;Elbetteki devlet politikalarında hatalı olan yönler çok oldu. Fakat bunun düzeltilmesi terörle değil, demokratik açılımlar ile olur. Zaten şu anki iktidarın hazırlattı "sivil anayasa", bu konuda oldukça geniş açılımlar getirecek gibi...Bakalım terör yok olacakmı!
Terör ne zaman yok olur?Terörü kullananların emelleri gerçekleşince....Maşaları kaldırıp atarlar o zaman...Teröristlerin Iraktaki lideri Murat bilmemkim demiş ki : Biz ABD ve İngiliz politikasını destekliyoruz" demiş.Buyrun maşanın ettiği söze...
Yarın bunları kullananlar, onlarla işi bittiğinde ...larını sildiği bir peçete gibi kaldırıp atacaklar.O zaman bu millete ettiklerini nasıl unutturacaklar merak ediyorum. Türk-Kürt kardeşliğine verdikleri derin yaraları sarmak o kadar kolay olmayacak.
Başka bir topic te yazdığım, "ortak paydalar" varken bu düşmanlıklar niye? dediğim konuda, bir arkadaş, sözü, "Dağdaki teröristin öldürüldüğünde sevinecekler var" demesi, onların iç yapısını gayet güzel anlatıyor.
Kendi öz değerlerimizde ortak payda bulamıyorsak bile "Evrensel" değerlerde bari buluşalım.Terör gibi insanlık suçu işleyenleri hoş gören mesajları artık bitirelim."Ne mutlu insanım diyene" demezden önce "insan" olalım.İnsan olmanın gereğini en güzel şekilde yapalım.Cismimiz insan, ruhumuz canavar olmayalım."Ne mutlu insanım diyene" değil, "Ne mutlu insan olabilene" diyelim.
Sağlıcakla kalın

Hiç yorum yok: