16 Ekim 2007 Salı

Mutluluk Dalgası Oluşturmak

MUTLULUK DALGASI OLUŞTURMAK

İnsan duygudur ve duygular paylaşıldıkça anlamlanır. Ben de duygularımı anlamlandırmak için sizlerle paylaşmak istiyorum. Aslında düşünüyorum da biz insanlar birbirimizle bu kadar iç içe, yan yana büyük kalabalıklar halinde yaşadığımız halde çoğu zaman yalnızlık çekiyoruz. Bunun nedeni herhalde; birbirimizle konuşmuyoruz, ilgilenmiyoruz, yardımlaşmıyoruz, paylaşmıyoruz, birbirimize dokunmuyoruz. Hatta göz göze gelmeyi ve bir tebessüm etmeyi bile esirgiyoruz birbirimizden.
Birlikte yaşamanın fiziksel ihtiyaçlarımızı karşıladığını, bu yönüyle hayatımızı kolaylaştırdığını hepimiz söyleyebiliriz. Ancak insan olarak en az fiziksel ihtiyacımız kadar gereksinim duyduğumuz duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarımız ne durumda acaba. Bu ihtiyaçlarımızı karşılamada birbirimize ilgimiz, yardımımız, dayanışmamız ve de bu konudaki bilincimiz ne durumda. Söz ve davranışlarımızda, karşımızdaki insanın içinde bulunabileceği duygusal ve ruhsal durumlarını önemsiyor muyuz? Bir tebessümün, bir güzel sözün, bir nazik davranışın bir insan üzerindeki olumlu izlerini ve yaratacağı mutluluğu düşünebiliyor muyuz? Üç beş saniyelik duygu yüklü bir iletişimin, bir insanı akşama kadar diri, mutlu ve verimli yapabileceğini aklımıza getiriyor muyuz? Zira; mutluluk başarıyı ve verimi arttırmaktadır.
Siz bilinçli bir davranışla bir insanı mutlu ederseniz göle atılan bir taş gibi bu durum dalga dalga yayılabilir. Sizin güzel bir davranışınızla mutlu olan bir insan karşılaştığı diğer insanlara bunu olumlu yönde yansıtabilir. Böylelikle göle atılan taşlar artacak ve çoğalarak yayılan halkaların arasında kalan çok kişi mutluluğu tadabilecektir. Tabidir ki bu durum ruhsal dengemiz üzerinde olumlu katkı yapacaktır.
Birlikte kalabalıklar halinde yaşamamızın, ruhsal dengemiz üzerinde olumsuz katkıları mutlaka vardır. Çünkü, şehirlerimizde ruhsal sıkıntıya düşenlerin sayısı hızla artmaktadır. Şunu unutmayalım ki; ruhsal sıkıntı ve bozukluk içindeki insanlarımızın çoğu eğer bizlerden sevgi içeren bir tebessüm, birazcık ilgi ve sıkıntılarını paylaşabilecekleri bir yaklaşım görebilselerdi bu duruma düşmezlerdi.
Gelin bunu hep birlikte yapalım. Birbirimize bilinçli olarak olumlu yönde ilgi gösterelim. Evde, iş yerinde, yolculukta her yerde ve her zaman bunu yapabiliriz. Böyle davranırsak en kısa zamanda olumlu yansımalarını görebiliriz. İçine kapanık, hayata küsmüş, kendine ve çevresine kırgın ve kızgın bir insana olumlu yaklaşıp, ilgi gösterilince, birkaç gün sonra o insanın yüz ifadelerinin değiştiğini, rahatladığını ve kendini daha iyi hissettiğini birçok kez tecrübe ettim ve bunun mutluluğunu yaşadım. Öyleyse neden bu mutluluğu birlikte yaşamayalım. Neden birlikte yaşayıp, yalnızlık çekelim.

Hiç yorum yok: